18.3.2016

Kahvia ja jazzia: Juhani Aaltonen & Sointi Jazz Orchestra

Juhani Aaltonen & Sointi Jazz Orchestra esiintyvät Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 18.3.2016 klo 14.Konsertissa kantaesitettävä teos Saarnaaja on Rasmus Soinin Juhani Aaltoselle ja Sointi Jazz Orchestralle säveltämä uusi kokonaisuus, joka tekee kunniaa 80-vuotiaalle Aaltoselle ja hänen sielukkaalle soittotyylilleen. Moniosaisen teoksen nimi viitaakin siihen kuinka Aaltosen soittoa on verrattu saarnaajien puheeseen. Saarnaajassa nuoret muusikot kohtaavat kokeneen improvisoijan ja suuren yhtyeen tuottamat äänenvärit väkevän solistisen tulkinnan.

Väliajan jälkeen Sointi Jazz Orchestra esittää Aaltosen kanssa kantaohjelmistoaan sekä yhteiskonserttia varten sovitettuja sävellyksiä.

Juhani “Junnu” Aaltonen on yksi suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolisuus on aina ollut Aaltosen musiikillisen ilmaisun ydin, mikä yhdistyessään voimakkaaseen ja puhuttelevaan lataukseen sekä intensiiviseen soittotyyliin on vanginnut kuulijoita vuodesta toiseen.

Klassisen musiikin vaikutteita jazziin yhdistävä Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu yhtye, jonka soundi syntyy laajasta soitinten kirjosta. Yhtyeen musiikillisena lähtökohtana on pyrkimys uudistaa, monipuolistaa ja elävöittää big band -kulttuuria akustisista lähtökohdista. Yhtyeen elokuvamaisessa musiikissa yhdistyvät klassisen musiikin ainekset rytmiseen svengiin, jolloin yksiselitteinen tyylilajin tuntu hämärtyy.

Juhani Aaltonen & Sointi Jazz Orchestra esiintyvät Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 18.3.2016 klo 14.
Kesto 1 h 40 min, väliaika

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin.

Liput: lippu.fi