25.4.2018-29.4.2018

April Jazz -festivaali

Järjestyksessään 32. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 25.–29.4.2018. Vuodesta 1987 lähtien järjestetty April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali.

April Jazz –festivaali tuo jazzin huippunimiä Tapiolaan! Tapiolassa konserttipaikkoina toimivat Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa, Espoon modernin taiteen museo EMMA sekä Tapiolan kirkko. Lisäksi perinteiset jatkojamit järjestetään Tapiola Gardenissa keskiviikosta lauantaihin. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipisteissä. Festivaalin järjestää Espoo Big Band ry.


Ohjelmaa

Ke 25.4. klo 19.00 Tapiolasali

E.S.T. Symphony

Iiro Rantala, piano, Verneri Pohjola, trumpetti, Manuel Dunkel, saksofoni, Dan Berglund, basso, Magnus Öström, rummut, Tapiola Sinfonietta Hans Ek, kapellimestari

Ruotsalaisen jazzpianisti Esbjörn Svenssonin kuolemasta tulee ensi kesänä kuluneeksi kymmenen vuotta, mutta hänen musiikkinsa suosio elää vahvana edelleen. April Jazz tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea ensimmäistä kertaa Suomessa Esbjörn Svensson Trion musiikkia suurelle orkesterille sovitettuna. Trion alkuperäisjäsenten Dan Berglundin ja Magnus Öströmin lisäksi lavalla nähdään huippukova kotimainen solistikattaus. Tapiola Sinfoniettaa johtaa teosten sovittaja Hans Ek.
Liput alk. 35/29 e + toimituskulut, Lippupiste


Ke 25.4. klo 19.30 Café Louhi (Louhisali)

Lauri Porra Flyover Ensemble, Tin Men & the Telephone

Lauri Porra, basso, Mikko Kosonen, kitara, Aki Rissanen, koskettimet, Juho Viljanen, pasuuna, perkussiot, Ville Pynssi, rummut

Lauri Porra Flyover Ensemble esittää pääosin julkaisematonta musiikkia Lauri Porran tulevalta sooloalbumilta. Musiikin tunnelmat kulkevat räjähtävästä rockjazz-tulkinnasta ja paikoitellen julkeista solistisista suorituksista kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin, jopa minimalistiseen mietiskelevään tulkintaan.

Tin Men & the Telephone

Tony Roe, piano (NL), Pat Cleaver, basso (UK), Bobby Petrov, rummut (BG)Alankomaista saapuva trio on vienyt interaktiivisuuden niin pitkälle, että on kehittänyt oman sovelluksen, jolla yleisö saa osallistua reaaliajassa konsertin toteutukseen. Äänestä miten haluat bändin jatkavan, näpyttele puhelimellasi rytmejä tai lähetä bändille ääniviesti. Tätä on päästävä kokeilemaan itse!Liput alk. 29/24 e + toimituskulut, Lippupiste 

 

 

Ke 25.4. klo 21.00 / Tapiola Garden

April Jazz Club jatkojamit

Vapaa pääsy!


 

 

To 26.4. klo 19.00 Tapiolasali

Camané

Camané, laulu, Paulo Nuno Soares da Paz, kontrabasso, Rogério Óscar Gomes Ferreira, kitara, Paulo Manuel Pereira Costa, portugalilainen kitara

Portugalilaisen fadon prinssiksi kutsuttu Camané palaa Suomeen ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Fadolle tyypilliset haikeat sävelmät kertovat usein kohtalosta, elämästä ja kuolemasta, rakkaudesta, merestä ja nostalgiasta.
Liput alk. 45/39 e + toimituskulut, Lippupiste
 

To 26.4. klo 19.30 Café Louhi (Louhisali)

Marc Ribot's Ceramic Dog, Teemu Viinikainen III

Marc Ribot, kitara, Shahzad Ismaily, basso, Ches Smith, rummut

Café Louhen lavalla nähdään New York Cityn musiikkipiirien yksi arvaamattomimmista, ja siellä vuosikymmenien ajan vaikuttaneista kitaristeista, Marc Ribot. Hän tuo nyt ensimmäistä kertaa Suomeen kolmannen levynsä juuri parahiksi julkaisevan Ceramic Dog -trionsa, jota hän itse pitää rock-bändinä, jossa on reilusti poreilevaa punk-energiaa, hitunen roadhouse-bluesia, ripaus rokkaavaa cumbiaa ja aimo annos psykedeliaa.

Teemu Viinikainen, kitara, Mikael Myrskog, Rhodes, Moog, Joonas Riippa, rummut
Teemu Viinikainen on ollut jo pitkään yksi Suomen johtavista jazzkitaristeista ja hänen taitonsa kestävät myös kansainvälisen vertailun. Joonas Riippa on puolestaan lunastanut paikkansa suomalaisten jazzrumpalien eliitistä, kun taas Mikael Myrskog kuuluu jazz-skenen nuoremman sukupolven nouseviin tähtiin.
Liput alk. 29/35 e + toimituskulut, Lippupiste
 

To 26.4. klo 21.00 / Tapiola Garden

April Jazz Club jatkojamit

Vapaa pääsy!

 

Pe 27.4. klo 19.00 Tapiolasali

Club For Five +, Estonian Voices


Club For Five +: Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala, Tuukka Haapaniemi, Ville Vannemaa, saksofoni, Holger Marjamaa, piano, Heikko Remmel, basso, Markus Ketola, rummut

April Jazzeilla koetaan erinomaisen a cappella -lauluyhtyeen ja neljän taitavan jazzmuusikon yhteisprojektin ensiesitys. Ohjelmisto nojautuu be bop -perinteeseen modernein maustein. Jazzkvartetti sulautuu sovituksissa osaksi lauluyhtyettä ja päinvastoin. Konsertissa kuullaan tuttuja klassikkoja ja modernia sointia perinteitä kunnioittaen.

Estonian Voices: Kadri Voorand, Mikk Dede, Mirjam Dede, Maria Väli, Rasmus Erismaa ja Aare Külama

Viro viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa ja April Jazz osallistuu juhlintaan esittelemällä etelänaapurin suosituimman lauluyhtyeen. Estonian Voices -yhtyeen musiikissa kuuluvat jazzin, kansanmusiikin ja popin vaikutteet. Pääosin omista sävellyksistä koostuvan ohjelmiston täydentävät ryhmän versioimat hittikappaleet.
Liput alk. 39/34 e + toimituskulut, Lippupiste
 


Pe 27.4. klo 19.30 Café Louhi (Louhisali)

Ambrose Akinmusire, In Love With

Ambrose Akinmusire, trumpetti, Sam Harris, piano, Harish Raghava, basso, Justin Brown, rummut
Trumpetisti Ambrose Akinmusire saapuu toistamiseen April Jazzeille tuoden Espooseen ylistetyn kvartettinsa. Akinmusiren paksu soundi ja puhutteleva, riskejä kaihtamaton soittotyyli on tehnyt hänestä yhden tämän hetken seuratuimmista amerikkalaisista jazzmuusikoista, jonka jazz-aikakauslehti DownBeat on nimennyt vuoden parhaaksi trumpetistiksi useaan kertaan.

In Love With: Sylvain Darrifourcq, rummut, Théo Ceccaldi, viulu, Valentin Ceccaldi, sello
Rytmistä hulluutta, shamanismia, jossa kapulat ja jouhet lentävät. Sylvain Darrifourcqin polyrytmistä nerokkuutta ja jousisoittajien primitiivisen rokahtavaa soittoa. Ranskalaisrumpali saapuu nyt ensimmäistä kertaa oman eriskummallisen jazztrionsa kanssa Suomeen.
Liput alk. 35/29 e + toimituskulut, Lippupiste

Pe 27.4. klo 21.00 / Tapiola Garden

April Jazz Club jatkojamit

Vapaa pääsy!

 

La 28.4. klo 14.00 Café Louhi (Louhisali)

Ebeli in Concert

Ebelin perinteinen April Jazz -konsertti, joka nostaa estradille taitavat ja lahjakkaat Ebelin nuoret. Luvassa on monipuolisesti erilaisia pienyhtyeitä laulusolisteineen, lauluyhtyeitä ja Ebelin kuoro.
Liput alk. 11,50/6,50 e + toimituskulut, Lippupiste
 

La 28.4. klo 19.00 Tapiolasali

Laura Mvula

Melkoisella vauhdilla Britteinsaarilta koko nykysoulia seuraavan maailman tietoisuuteen singahtaneen laulaja-lauluntekijä Laura Mvulan Suomen ensivierailu syksyllä 2015 UMO:n ja HKO:n solistina oli jättimenestys. Elokuussa 2016 hän palasi Helsinkiin oman yhtyeensä kanssa esiintyen Flow-festivaalin päälavalla. Sekä hänen debyyttialbuminsa vuodelta 2013 että kakkosalbuminsa vuodelta 2016 ovat voittaneet lukuisia palkintoja, mm. maineikkaan Ivor Novello -palkinnon.
Liput alk. 49/42 e + toimituskulut, Lippupiste
 


La 28.4. klo 21.30 Café Louhi (Louhisali)

Marzi Nyman

Marzi Nyman on yksi tämän hetken tunnetuimmista suomalaisista muusikoista. Vuosien varrella Nyman ei ole pelkästään vaikuttanut useissa eri eturivin yhtyeissä kitaristina, vaan hän on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin, säveltänyt teoksia orkestereille ja ollut studiomuusikkona useilla eri äänitteillä. Pelkästään tällä vuosituhannella “musiikin kameleontiksi” kutsutun multi-instrumentalistin ja monitaiturin krediitit löytyvät lähes 200 levyn tiedoista. Tätä taustaa vasten ei ole ihme, että miehen ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan omalla nimellä julkaistun albumin jatkoa on jouduttu odottamaan. Esikoislevystään Nyman pokkasi Teosto-palkinnon vuonna 2006. Nyt on vihdoin tullut uuden levyn materiaalin ensi esityksen aika. Marzin kanssa lavalle nousee pitkälti toistakymmentä hänen rakasta ystäväänsä ja työtoveriaan, joiden nimet pidetään vielä yllätyksenä.
Tätä spektaakkelia ei kannata jättää kokematta!
Liput alk. 26/22 e + toimituskulut, Lippupiste

 

La 28.4. klo 21.00 / Tapiola Garden

April Jazz Club jatkojamit

Vapaa pääsy!

 

 

Lisätiedot tapahtuman kotisivuilta.

Musiikkia ja murkinaa!

Lataa Tapiolan ravintolakartta klikkaamalla kuvaa!