24.8.2018-25.8.2018

Pienpanimot Makujen Tapiolassa

Pienpanimot osallistuvat Makujen Tapiolaan - tule maistamaan historian ensimmäistä Tapiola-olutta ja muita paikallisia tuotteita!

Pääset nauttimaan paikallisten pienpanimoiden oluita ja muita juomia ruokaherkkujen kanssa - erillisiä "olutkarsinoita ei ole", vaan koko ruoka- ja juoma-alue on yhtenäistä aluetta. (anniskelualuetta, jolle alaikäiset tervetulleita vanhempien seurassa).

Tapahtuma alkaa molempina päivinä klo 11:00 ja panimoteltat ovat avoinna aina 24.00 asti molempina iltoina! 

Alueelle on vapaa pääsy, ja sisäänkäynnin vierestä löydät panimotelttojen maisteluannosten ostopisteen. Yksi annos maksaa 3 € (15 cl), ja 5 annoksen kortti 15 €. Saat pisteessä ns. lainalasin, jonka voit myös ostaa itsellesi jos haluat. Saatavana myös pieni erä Tapiola-olutlasia 8 €:n hintaan.

Alueella myynnissä myös alkoholittomia juomia, siideriä sekä viiniä.

Tapiola-olut

Makujen Tapiolassa lanseerataan historian 1. Tapiola-olut! 

 

Tapiola-olut on tuotettu Fat Lizardin ja Olarin Panimon yhteistyönä Otaniemessä kesän aikana. Tapiola-olut on tyyliltään mäntyinen pale ale. Oluen makumaailma on saanut inspiraation Tapiolan havuista ja männyistä – voi siinä olla havaittavissa myös aavistus Otsolahden raikkautta, tuulahdus Mäntyviidan kalliolta sekä Silkkiniityn tuoreen nurmen tuoksuakin.

Olutta pääsee maistelemaan ensi kertaa Makujen Tapiolassa. Nyt tapahtumassa lanseerattava olut tulee myyntiin vain hanaoluena, ja Makujen Tapiolan panimotelttojen lisäksi sitä saa tuoppeihinsa  myös Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin terassilta ja muutamista muista alueen ravintoloista. Ole nopea, sillä tätä ei välttämättä riitä kaikille.

Maistelulasina tapahtumassa toimii laadukas Spiegelaun tulppaanilasi, joka sopii erinomaisesti eri oluiden lisäksi viineille ja siidereille. Lasissa on tyylikäs Tapiola-painatus, ja sitä on saatavilla vain rajoitettu erä.

Olarin panimo

Olarin panimon tavoitteena on levittää olarilaisuuden ilosanomaa tuoppi kerrallaan. Olarin panimon arvoja ovat simppelisti OOO eli olarilaisuus, onnellisuus ja olut.  

“Olarilaista, ehdottoman maanalaista!”

Tapiola-olut

Tapiolan oma kaupunginosaolut ensi-illassa! Kyseessä on mäntyinen pale ale, joka on tehty yhteistyössä Fat Lizard Brewingin kanssa.  

 

Lisäksi tarjolla  PineHill Pale Ale, AREA 21 IPA ja Esponator dunkles bock.

Fat Lizard Brewing

Useasti palkittu Fat Lizard Brewing on Espoon ensimmäinen kaupallinen panimo. Panimo on erikoistunut raikkaasti humaloituihin ja helposti juotaviin oluisiin.

Tarjolla Makujen Tapiolassa: Rib Tickler Rugby Larger, 101 California Pale Ale, 254 California Redwood ja Salty Beach Gose.

Tanker 

Virolainen Tankerin panimo on tapahtuman järjestäjän First Pintin omaa maahantuontia. Tankerin tuotannossa yhdistyvät huolella suunnitellut, helposti kaatuvat, humaloidummat oluet sekä tynnyrikypsytetyt moniulotteiset hapanoluet.

Tarjolla Makujen Tapiolassa: Tanker Sauna Session, Tanker Jätkäsaari Ipa, Tanker Abstraction, Red Rain, Vaida Hell Not, Kaksteistkuud 2018 Tanker/Fat Lizard Mu Isanmaa 99/100 ja Ketser.

Fiskarsin panimo  

Fiskarsin Panimo keskittyy valmistamaan hyviä, tasapainoisia ja juotavia oluita sekä siidereitä oikeista luonnon raaka-aineista. Juoman ja ruuan kumppanuus näyttelevät suurta osaa panimon toiminnassa ja uusia oluita kehitellessämme mietimme aina juomallemme osuvia makupareja!

Makujen Tapiolassa tarjolla on ranskalaistyylinen Hoppy Cidré.

 

Malmgårdin panimo

Pernajassa sijaitseva Malmgård tekee oluiden ohella myös siideriä. Makujen Tapiolan valikoimassa sekä perinteinen Omenasiideri että katajanmarjoilla maustettu versio, Arctic Cider.


Espoon Oma Panimo

Espoon Oma Panimo rakentaa espoolaista olutkulttuuria tarjoamalla laatua ja tuoreutta, jota voi maistaa vain paikallisessa oluessa. Olut on herkkä tuoretuote ja siksi parasta olutelämystä hakevan ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Jokaisella oluella on oma espoolainen tarinansa ja siksi se saa myös nimensä ja ilmeensä rakkaasta kotikaupungistamme, Espoosta.

Makujen Tapiolassa maistettavissa: Cheers from Kivenlahti, Suvisaaristo Saison, Metro IPA, Keilaniemi APA, Otaniemi amber ale, Westend vehnä