5.9.2015

Meripelastusseuran meripelastustaitokilpailut

Meripelastusseuran valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut kokoavat meripelastajien parhaimmistoa eri puolilta Suomea Tapiolan keskusaltaalle lauantaina 5.9. Kilpailu on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma ja toimii myös meripelastajien yhteishengen kohottajana. Tapahtumaan on vapaa pääsy.SMPS Espoon Meripelastajat ry järjestää 30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut Espoossa, Tapiolan keskusaltaalla 5.9.2015. Kilpailut toteutetaan vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa. Meripelastus-taitokilpailuja on järjestetty jo vuodesta 1986 asti, jolloin ensimmäiset kilpailut pidettiin Espoossa.

Kilpailussa arvioidaan joukkueen tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä vesillä pelastettaessa sekä ihmisiä autettaessa. Tarkoituksena on lisätä miehistöjen pelastustaitoja, oppimishalua ja motivaatiota sekä verrata pelastustoimen eri toimijoiden osaamista keskenään.

Joukkueet muodostuvat vapaaehtoisista meri- ja järvipelastajista sekä meripelastustyötä tekevistä viranomaisista. Aikuisten kisojen kanssa samaan aikaan järjestetään myös 13-16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat.

Ohjelma:
07:30 Kisojen avajaiset Tapiolan uimahallin ulkoaltaan katsomossa
08:00 Kisojen yleisörasti Tapiolan keskusaltaan ympäristössä n. klo 13:00 asti
08:30 Kisojen meritaival Haukilahden merialueella n. klo 17:00 asti

Meripelastustaitokilpailuiden teemana vuonna 2015 on Puhdas Itämeri. Espoon Meripelastajat haluavat tuoda kisojen yhteydessä esiin tietoutta Itämeren huolestuttavasta tilasta. Tietoa ovat jakamassa Meripelastajien lisäksi mm. Espoon kaupunki ja John Nurmisen Säätiö.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

lisätietoja:
espoonmeripelastajat.fi
meripelastus.fi

sähköposti: mptk15.empy@gmail.com