5.11.2015

St. Petersburg Ballet: Joutsenlampi

Romanttinen asetelma, majesteettinen koreografia ja unohtumaton tarina tuomitusta rakkaudesta tekevät Joutsenlammesta yhdessä täydellisen klassisen baletin, joka on yleisön rakastama kaikkialla maailmassa. Esitys on ajaton klassikko, joka vetoaa kaikkiin sukupolviin. Joutsenlampi Espoon kulttuurikeskuksessa 5.11.2015 klo 19.00.
Prinssi Siegfried löytää syrjässä olevalta järveltä kuninkaan palatsin läheltä Odetten, kauniin tytön, jonka ilkeä Von Rohtbart on muuntanut joutseneksi. Loitsu voidaan rikkoa vain, kun mies lupaa ikuisen rakkauden. Siegfried, joka rakastuu välittömästi Odetteen, vannoo vapauttavansa Odetten vankeudesta. Von Rothbart narraa Siegfriedin kuitenkin tämän syntymäpäivävastaanotolla vannomaan rakkautensa velhon tytölle Odilelle, joka oli naamioituneena Odetten peilikuvaksi.

Liian myöhäistä, prinssi näkee ilmestyksen todellisesta rakkaastaan; hän kiirehtii hakemaan Odeten järvenrannalta, jossa paha velho Rothbar seisoo hänen tiellään. Prinssi taistelee Rothbarin kanssa ja kukistaa hänet. Rakkaus voittaa paholaisen taian. Nouseva aurinko paistaa Siegfridille ja Odettelle.

Odetten/Odilen virtuoosi kaksoisrooli, Tšaikovskin voimakas esitys ja yksi upeimmista koko baletin repertuaarin pas de deuxeista yhdistyvät Joutsenlammeksi, jota ei pitäisi ohittaa. Saint Petersburg Ballet pyydystää kaiken kauneuden ja draaman täydelliseksi romanttiseksi baletiksi, ajattomaksi klassikoksi, joka vetoaa kaikkiin sukupolviin.

Joutsenlampi on klassikko, joka on yleisön ja kaikkien sukupolvien rakastama kaikkialla maailmassa. Tämä unohtumaton tarina tuomitusta rakkaudesta nähdään Espoon kulttuurikeskuksessa 5.11.2015 kello 19-21.30.

Liput: lippu.fi